Websdesign New Media Corporation SRL wnc Web Design Bucuresti, creare site, CMS, Joomla, Wordpress, PrestaShop, Magento.

Echipa

Pe 8 iunie 2015, cu ajutorul unei echipe din care fac parte poetul Grigore Şoitu, graficianul Manuela Şoitu şi news-editorul Dorina Cioplea, s-a lansat proiectul web “EcoLiteratura”.

EcoLiteratura.ro este răspunsul pe care mai mulţi scriitori români, din generaţii şi geografii literare diferite, îl dau gravelor probleme de ecosistem cu care se confruntă societatea noastră consumistă şi secularizată. Sunt probleme generate de lipsa de măsură în exploatarea resurselor naturale şi chiar în exploatarea resurselor umane. E nevoie de un nou umanism care să reclădească valori precum autenticitate, organicitate,  caritate, altruism, nevoia de Celălalt, compasiune, non-violenţă sau filantropie. Dacă există autori care pot face din textele lor literare şi operă de apostolat umanist şi ecologic, EcoLiteratura le va fi punct de sprijin şi de promovare.

Un proiect iniţiat de Dan Mircea Cipariu şi pus în pagina realităţii şi a virtualului de Asociaţia EURO CULTURART din Bucureşti.

Echipa editorială:

Grigore Şoitu – redactor-şef

grig_soituGrigore Şoitu s-a născut la 29 decembrie 1971 în Constanţa. În prezent este freelancer (web developer) şi administrator al următoarelor situri/bloguri culturale: usrpoezie.ro (websitul USR – Filiala Bucureşti Poezie), getyourip.ro (blogul Institutului Polonez din Bucureşti), bulandra.ro (websitul teatrului Bulandra) şi grusr.org (blogul/forumul Grupului pentru reforma Uniunii Scriitorilor din România) .Debutează în presa literară în anul 1994, în revista “Vatra”. A publicat, în perioada 1994-2008, poeme, recenzii, cronici literare și interviuri în revistele culturale românești (Poesis, Tomis, Vatra, România literară, Amphion). A fost redactor-colaborator al Suplimentului de Marți (care apărea în ziarul Observator din Constanța) şi redactor la Departamentul economic al Ziarului Unu din Bucureşti. În perioada 2000-2004 a lansat mai multe reviste electronice în format HTML (Scriptmania –lunar cultural dedicat nonficțiunii-, Absint şi Litergraphia). O parte dintre revistele culturale care apăreau online le-a recuperat offline, prin publicarea lor în revista Vatra (nr. 7/2002), ca parte dintr-un proiect al Asociaţiei Arte & Litere ASALT intitulat România virtuală. A mai publicat poezie pe blogul literar alternativ Hyperliteratura (2006 – 2007).A debutat cu poezie în anul 1993 la Cenaclul de Marți al Universităţii Ovidius din Constanța, coordonat de scriitorul Marin Mincu. A fost membru fondator al Asociaţiei Arte & Litere ASALT din Constanţa (alături de scriitorii: Mircea Ţuglea, Mugur Grosu, Sorin Dinco şi Ileana Bâja. A frecventat Cenaclul de Marți până în anul 1999 și, sporadic, Cenaclul Euridice din București, în perioada 2005 – 2007.A publicat patru volume de poezie (Anticulinare, Editura Arhipelag, 1996, Addenda, Editura Dacia, 2002, Spam, Editura Brumar, 2007, Poeme de stânga, Casa de pariuri literare, 2011) şi o antologie de grup (Poemarţi, o antologie marţolie, Editura Tracus Arte, 2014). Textele sale au fost selectate în următoarele antologii: Poezia română actuală, vol. 1, Editura Pontica, 1998, Erotica2, Observator, 2002, Salonul ludicilor, Editura Tracus Arte, 2014.Din anul 2008 este membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti Poezie, iar în perioada 2009 – 2013 a fost membru în Comitetul Director al Secției de Poezie din cadrul Asociației Scriitorilor București.E-mail: bitriver@gmail.com

 

Manuela Şoitu – art director

manuXAbsolventă a Facultăţii de Arte Plastice, secţia Pedagogia artelor plastice. Membră a U.A.P. („Atelier 35″). A participat cu pictură, grafică şi fotografie la mai multe expoziţii de grup şi personale.  Dintre expoziţiile personale s-a remarcat expoziţia de fotografie şi text „CoChilia, mon amour”, Bucureşti, Sala Şelari a U.A.P. A ilustrat câteva reviste de cultură şi câteva volume de poezie, semnate de autori din promoţia 2000. În ultimii ani a avut o activitate prolifică în mediul online, realizând design-ul a peste 150 de situri web, portaluri sau bloguri. În prezent este artist vizual freelancer, se joacă cu cărbunele, lemnul, culoarea, dar şi cu ilustraţiile ce dau viaţă cărţilor pentru copii.

Site web: www.mess-art.com
E-mail: manuela.soitu@gmail.com

 

Dorina Cioplea – news editor

dorina-dS-a născut la 29 ianuarie 1987 la Târgu-Jiu. Absolventă şi licenţiată a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, secţia Pedagogie – Arte Plastice şi Decorative. Prezentă cu lucrări de pictură şi grafică în mai multe expoziţii de grup încă din timpul liceului. Activează în presa scrisă şi audio-vizuală din 2007,  lucrând ca redactor, redactor cultural, secretar şi coordonator de redacţie. Din decembrie 2011 și până în septembrie 2012 a fost managerul Galeriei Galateea, prima galerie de ceramică din țară, iar timp de o jumătate de an a reprezentat imaginea editurii Tracus Arte.